BACH über BACH
BACHüberBACH

Johann Sebastian Bach – Jeta Familjare, Fakte, Video, Gjenealogji, Muzikë, Përkujtimore, Lokacione, J.S. Bach Biografia e Shkurtër

Një gdhendje në moshën e vjetër tregon monumentin Johann Sebastian Bach në Eisenach.

 

Johann Sebastian Bach – për shumë njerëz në të gjithë planetin, kjo do të thotë vetëm muzikë qiellore. Megjithatë, tema Johann Sebastian Bach ofron më shumë: jetën e tij, familjen e tij, gjenealogjinë e tij. Ka edhe pulla postare Bach, qytete Bach, vende Bach dhe monumente Bach. Shijoni videot me muzikë Bach, kuotat nga prominentet, FAQs dhe më në fund ... fakte dhe biografi të shkurtër Bach, too.This është seksion ndërkombëtar dhe multilingual që vjen me portalin e ri të internetit "Bach ueber Bach" dhe "Bach on Bach". Qëllimi i tij i përgjithshëm është përhapja e njohurive dhe muzikës së një prej kompozitorëve më të mëdhenj edhe përtej kufijve të barrierave gjuhësore. Ky mision i Bach dëshiron të prezantojë njerëz në mbarë botën tek ky kompozitor dhe muzikant i epokës barok - Johann Sebastian Bach - dhe të bëjë rrugën e tij për muzikën dhe jetën e tij të lehtë.

 


Kjo faqe është përkthim kompjuterik. Më vjen keq. Mund të ju lutemi të ndihmoni?

 

Është një ndihmë indirekte: thjesht kopjoni këtë kërkesë të kuqe, shtypeni në letër dhe dërgojeni tek mësuesi / profesori juaj. Zotëri, zonja: Ju lutemi ndihmoni të kontrolloni për një vullnetar - për të ndihmuar përkthimin - përmes panelit elektronik të shkollës / universitetit. Informacioni është në dispozicion në www.bachonbach.com INTERNATIONAL. Shume faleminderit.


Nga ana tjetër, ju mund t'i dërgoni atij këtë tekst në këtë faqe ku lexoni me postë. Me këtë rast, mos harro t'i thuash atij se më duhet dhe të kërkoj ndihmë. Gjithashtu, sigurohuni që personalisht se ai ose ajo e di se i dërgoni atij një email në mënyrë që të mos humbasë ose të shkojë në dosjen e spamit. Faleminderit shumë.

 


Johann Sebastian Bach.

 


Tre seksione: Video - Projekti - Biografia

 

Ky është sekcioni juaj - në gjuhën tuaj amtare - dhe ka dy faqe. Njëra është e fshehur në navigacion. Ju merrni atë nga fundi i kësaj faqe 1. Ose me një klik këtu. Vetëm biografia e shkurtër e Bach-it është në gjuhën angleze. Por provoni gjithsesi. Në faqen 1 do të gjeni këtë dhe atë rreth projektit "Bach on Bach" - aventura ime Johann Sebastian Bach - dhe ka shumë për të eksploruar për ju. Ka lidhje me faqet, të cilat ju mund të trajtojë edhe pa folur një fjalë anglisht. Për shembull, muzika e Bach-it: thjesht kliko në njërën prej këngëve - nuk duhet ta dini fare emrin - më pas zgjidhni një temë foto për të vendosur se në cilën seri fotografish doni të eksploroni gjatë dëgjimit të muzikës së Bach-it. Kjo është ajo. Pulla Bach ... ju nuk keni nevojë të flisni anglisht për t'i adhuruar ato. Monumentet e Bach: e njëjta situatë. E njëjta gjë me fotografitë e qyteteve Bach dhe vendeve Bach. Ose - bëjeni një aventurë - thjesht provoni. Në faqen 2 (... vetëm një kujtesë, ju merrni atje nga fundi i kësaj faqe ... ose nga këtu) ekziston një biografi e shkurtër për jetën e kompozitorit me shumë, shumë fotografi për të shijuar.

 


 

 

A

 

Biografia e shkurtër Bach Mini Video

 

Një biografi e shkurtër rreth Johann Sebastian Bach: jeta, muzika, fotografi, film, transmetim. Vetëm 9 minuta të shpejtë. Na vjen keq - një përjashtim në këtë faqe - është vetëm në gjuhën angleze.

 


 

B

 

Projekti Bach: Shumë Temat

 

 

Këtu ka shumë tema rreth Johann Sebastian Bach: monumente, pulla, gjenealogji, familje, muzikë, video. Për të lexuar biografinë e shkurtër klikoni këtu ose në fund të kësaj faqeje.

 


 

Monumentet Bach, Monumentet Bach

 

Monumenti Johann Sebastian Bach në Weimar. Bach jetonte në këtë qytet gjerman për 9 vjet.

 

Monumenti Bach në Eisenach. Në këtë qytet Bach ka lindur dhe ka jetuar atje për 10 vjet.

 

Monumenti Bach në UlmDanub. Ajo është e vendosur brenda Ulm Muenster.

 

Monumenti i vjetër Johann Sebastian Bach në Leipzig. Muzikant Felix Mendelssohn Batholdy ka paguar për të.

 

Monumenti i ri Bach në Leipzig. Ju do të gjeni shumë më tepër monumente Bach në një faqe tjetër të kësaj faqe interneti.

 


 

Johann Sebastian Bach: Fakte dhe Jeta

 

Johann Sebastian Bach jetonte nga viti 1685 deri më 1750. Ai u bë 65 vjeç. Këto janë faktet vendimtare. Emri i babait të tij ishte Johann Ambrosius Bach. Emri i nënës së tij ishte Maria Elisabetha. Ai ishte më i riu nga tetë vëllezërit e motrat. Bach ishte një kompozitor, një muzikant dhe një ekspert organ. Në moshën dhjetëvjeçare Bach u bë një jetim. Ai u zhvendos me vëllain e tij më të vjetër në Ohrdruf. Pas kohës së tij në shkollë ai u bë organist i parë, pastaj kreu i grupit dhe më në fund drejtor i muzikës. Ai punoi për kishën, për këshillat e qytetit dhe për aristokratët. Periudha e tij më e gjatë Bach kaloi në Leipzig në Saxony. Këto janë faktet vendimtare në rreth 100 fjalë. Më shumë fakte? Sot janë 9 Bach Cities dhe Bach Places. Dhe ju lidhni 33 qytete Bach dhe vendet Bach në emër të Bach. Sot këto vende Bach dhe qytetet Bach janë destinacione turistike për fansat e Bach nga e gjithë bota. Për të përjetuar këto qytete Bach, nuk duhet të flisni as anglisht as gjermanisht. Kliko këtu: Ka shumë foto nga të gjitha qytetet Bach dhe vendet Bach Të gjitha në lidhje me jetën e muzikant është pothuajse ekskluzivisht në dispozicion në gjermanisht dhe anglisht. Por në gjuhën tuaj amtare ka një faqe tjetër ndërkombëtare. Atje do të gjeni më shumë rreth Johann Sebastian Bach. Këto janë fakte, fakte, fakte.

 

Jeta e Johann Sebastian Bach: Ai e donte familjen e tij.

 

Më shumë për jetën e Johann Sebastian Bach: ai ishte muzikanti më i mirë që luante organin në të gjithë botën.

 

Jeta e Johann Sebastian Bach. Në Leipzig ai jetoi për 27 vjet.

 


 

Johann Sebastian Bach në Libra

 

A e dini ate? Ka rreth 53,000 botime dhe libra rreth temës së Bach. Dhe ka rreth 7,000 biografi në Bach. Çdo vit, të paktën një biografi e re rreth jetës së kompozitorit vjen në ekzistencë. Përveç biografisë ka shumë biografi të shkurtra rreth Johann Sebastian Bach në dispozicion. Në këtë portal Bach ka biografi të shkurtra në dispozicion në 33 gjuhë. Dhe autori i kësaj uebfaqeje Bach shkroi gjithashtu një libër. Një biografi Bach për fëmijët. Për fëmijët ndërmjet moshës pesë vjeçare dhe njëmbëdhjetë vjetësh. Sigurisht që ka shumë libra rreth temës së "Bach dhe muzikës". Megjithatë këto libra janë kryesisht në gjermanisht dhe anglisht. Këtu do të gjeni të gjitha publikimet në lidhje me familjen Bach të muzikantëve dhe Johann Sebastian Bach në Belfast / Irland, kliko këtu

Më vonë do të gjeni një biografi të shkurtër në gjuhën tuaj amtare. Është faqja në kapitullin "Versione Ndërkombëtare" me numrin 2. Nëse ka një lidhje, kliko atë dhe ju merrni atje. Nëse nuk ka asnjë, nuk është ende gati.

 

Një libër shumë i vjetër rreth Johann Sebastian Bach. Është një biografi.

 

Një libër shumë i vogël rreth Johann Sebastian Bach. Është gjithashtu një biografi.

 

Një biografi tjetër rreth Johann Sebastian Bach. Me ngjitur në foto. Plus, ekziston një manual për "qep atë në tuaj". Ndershmëri.

 


 

Muzika e Johann Sebastian Bach

 

Më e mira nga të gjithë shkencëtarët Bach supozon, kishte 11.200 vepra të Bach ekzistuese një herë. Sot vetëm mbi 1.100 vepra muzikore janë ende të njohura. Jeta e Bach ishte muzikë. Bëni njohuri me muzikën e Johann Sebastian Bach. Në këtë faqe interneti. Ka një koleksion. Muzika më e njohur e Bach-it. 33 copë në 333 sekonda. Në të vërtetë se shpejt është një turp. Kliko këtu.

 

Ju keni më shumë opsione për të dëgjuar muzikën e Johann Sebastian Bach. Ju mund të kombinoni çdo pjesë të muzikës në këtë faqe interneti. 33 copa muzike, 33 tema foto. Kjo është 1.089 video me muzikë për Bach. Së pari ju vendosni për muzikën. Kjo është shumë e rëndësishme. Tjetra vendosni për temën e fotove. Temat e fotografisë: qytetet Bach, vendet Bach, monumentet Bach, pulla Bach. Por ka më shumë qytete në Gjermani dhe më shumë tema. Përsëri dhe e rëndësishme: lutemi zgjidhni pjesën e parë të muzikës. Jo vetëm pas kësaj vendosni për temën e fotove. Plus, nuk duhet të flisni as anglisht as gjermanisht.

 

Këtu janë 1,089 video muzikë Bach për ju. Me një klikim këtu ju merrni në faqen "Bach Top 33": veprat muzikore më të njohura të Johann Sebastian Bach. Ju zbuloni titujt gjermanë të veprave të Bach në lundrimin e kuq. Ju duhet të vendosni për një pjesë të muzikës së pari. Pasi të zgjidhni një pjesë muzikore, vendosni për një nga 33 temat e fotove.

 

Është e lehtë, thjesht provo. Klick është një nga 33 veprat muzikore të Johann Sebastian Bach. Jo më parë, por pas kësaj vendosni për një temë foto. 33 vepra, 33 tema foto, 1,089 Video muzikë Bach. Këtu ju merrni në "Bach Top 33"

 


 

Bach Music Videos: 3 Shembuj

 

"Festivali i Dritave". Muzika e Bach dhe përshtypjet e festivalit në kryeqytetin gjerman Berlin.  Një video muzikë Bach.

 

Muzikë e Johann Sebastian Bach dhe qytetit të tij amtare Eisenach: një video muzikore Bach.

 

Muzika e Bach dhe fotografi nga Leipzig: një video muzikore Bach.

 


 

Familja e muzikantëve rreth Johann Sebastian Bach

 

Ka familje të muzikantëve. Plus, ka Familje të famshme të muzikantëve. Familja e muzikantëve e bën muzikën mbi dy ose tre ose më shumë breza. Johann Sebastian Bach është ikona në familjen më të famshme të muzikantëve në të gjithë planetin. Më shumë se 150 muzikantë. Në pesë, shtatë dhe nëntë breza. Ka disa pasardhës të paraardhësve që jetojnë sot: në Gjermani, në SHBA dhe në Holandë. Dhe ata ende bëjnë muzikë. Për këtë arsye, familja Bach nuk është vetëm familja më e famshme, por edhe më e madhe e muzikantëve të të gjitha kohërave.

 

Mozart ishte gjithashtu një anëtar i një familje muzikantësh. Megjithatë, kjo familje ishte shumë më e vogël se familja e muzikantëve të Johann Sebastian Bach.

 

Richard Wagner. Familja e tij është familja e dytë më e madhe e muzikantëve në botë.

 

Johann Strauss. At dhe Son ishin të famshëm. Është e qartë: një familje muzikantësh.

 


 

Gjenealogjia e Bach-it

 

A është Genealogy Bach interesante për ju? Ju nuk keni nevojë të flisni anglisht dhe gjermanisht. Kliko këtu dhe merrni një model "ndërkombëtar". Gjenealogjia e Bach në këtë faqe interneti është e vetmja e saktë në botë. Disa shkencëtarë ishin të përfshirë. Autori i kësaj faqe interneti ka shtuar të gjitha ekspertizën. Plus, ai bëri kërkime të tijat. Dhe ai ka gjetur të paktën një degë tjetër Bach. Plus gjenealogjia e tij merr thellë në të kaluarën. Anëtari më i ri në gjenealogjinë e familjes Bach Muzikanti është dy muaj në pranverë të vitit 2014.

 

Modeli i gjenealogjisë së Bach-it. Nuk duhet të flisni gjermanisht apo anglisht. Është international. Kliko këtu.

 

Gjenealogjia Bach: ky është babai i Johann Sebastian Bach:  Johann Ambrosius Bach.

 

Bach i dytë i famshëm në familjen Bach: djali i Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach

 

Shumë shkencëtarë kanë punuar në gjenealogjinë Bach. Për më shumë se 250 vjet. Por gjenealogjia e Bach-it është e diskutueshme. Dhe filloi 500 vjet më parë. Gjenealogjia Bach nuk ka përfunduar ende. Kjo gjenealogji është pasioni i autorit të kësaj faqe, Renate Bach.

 

Xhevahir që vjen me hulumtimin e gjenealogjisë së familjes Bach: fotografia e Bach Band në Rochester, Illinois, USA

 

Bach gjenealogji sot: origjina e autorit të kësaj faqe interneti.

 

Një specialist në gjenealogjinë e familjes Bach të muzikantëve: zonja Helga Brueck. Është për të ardhur keq që ajo vdiq shumë herët në 2013.

 


 

Johann Sebastian Bach Pulla dhe Johann Sebastian Bach Video

 

Për pulla Bach dhe për shumë video Bach në këtë faqe ju nuk keni nevojë të dini ndonjë gjermanisht apo anglisht. Sepse pulla Bach janë ndërkombëtare. 150 pulla janë lëshuar në 90 vjet. Gjermania lëshoi pulla më të Bach. Ka të reja në mbarë botën çdo vit. Shumica e pullave Bach janë lëshuar në vitet e ashtuquajtura Bach. Në këtë faqe ju do t'i gjeni të gjitha: këto janë të gjitha pulla Bach të shtypura ndonjëherë në tokë. Plus, kjo faqe nuk është e dizajnuar për mbledhësit e vulave. Është për fansat e Bach. Kliko këtu për t'i parë të gjithë. 

 

Johann Sebastian Bach on a stamp from Ireland

 

Një pullë shumë e re Bach nga Bregu i Fildishtë

 

A very young Johann Sebastian Bach stamp too. From Burundi. There are 150 stamps related to the theme of Bach.

 

Ka edhe një video Bach rreth pullave Bach. Me Johann Sebastian Bach në mbarë botën. Ai Bach pulla. Rekomandimi im: Klikoni mbi butonin e luajtjes në foton më poshtë.

 

Johann Sebastian Bach në pulla - video. Na vjen keq, është vetëm në gjuhën angleze. Shikoni gjithsesi.

 

Ka gjithashtu edhe Bach Videos, të cilat prezantojnë qytetet Bach dhe vendet Bach për ju. Me tekst të transmetuar. Na vjen keq, ato janë në dispozicion vetëm në anglisht dhe gjermanisht. Por ata janë kaq të shkurtër dhe muzika dhe fotot janë të bukura. Dhe kështu ju përjetoni qytete gjermane. Thjesht provo një. Këtu janë tre shembuj të videos Bach. Thjesht kliko butonin luaj.

 

Një nga vendet Bach në një video të shkurtër.

 

Një video e shkurtër për një qytet Bach: Weimar.

 

Erfurt ... çfarë qyteti i bukur Bach.

 


 

1089 Bach Video: Muzikë, Piktura ... nuk Tekst

 

Ju keni lexuar tashmë për videon e Bach, që mund të kombinoni. Së pari zgjidhni një nga veprat e Bach-it. Është e rëndësishme. Ju nuk keni nevojë të dini se si është thirrur në gjuhën tuaj. Pa këtë, gjithashtu, është interesante. Thjesht kliko. Këto vepra do t'i gjeni në navigacion të kuq. Tani zgjedhja tjetër: zgjidhni një foto-temë. Këtu do të gjeni jo vetëm temat e Bach. Ka vetëm foto-tema të bukura. Ka tre shembuj më poshtë. Për të gjitha videot e Bach (1089 e tyre) shkoni këtu.

 

Muzika e Johann Sebastian Bach dhe fotot e USA Parqet Kombëtare

 

Muzika nga Johann Sebastian Bach dhe maskat nga Venecia, Itali

 

Muzikë nga Bach dhe një nga qytetet më të njohura gjermane jashtë vendit. Megjithatë, nuk është qyteti Bach: Rothenburg

 


 

Tema: Bach për fëmijë, Mësuesit dhe Shkollat Muzikore

 

Në këtë kapitull është e gjitha për fëmijët. Ky website është krijuar për dy grupe të njerëzve. Për entuziastët e Bach dhe për fëmijët dhe studentët. Duhet të jetë kënaqësi. Duhet t'i drejtojë fëmijët në muzikë klasike. Është një manual. Është e dizajnuar mirë për mësuesit dhe për shkollat muzikore. Këtu do të gjeni muzikë të Bach në një mënyrë kompakte: pjesët më të famshme me një klik. Këtu është linja fillestare për temën e Bach-it. Për fëmijët kjo është një pikë e parë takimi. Një biografi e vërtetë Bach është një hap 2. Muzika e muzikantëve të vërtetë po ashtu. Plus, fëmijët duhet patjetër të kontrollojnë "fazën Bach" në këtë faqe interneti. Edhe pa folur gjermanisht apo anglisht. Dhe ju e menaxhoni përkthimin tuaj: këtu është një website për përkthim

 

Johann Sebastian Bach për fëmijët (faqja e internetit). Për fëmijët ajo duhet të jetë edhe argëtuese. Gjithmonë.

 

Fëmijët kryejnë për faqen e internetit "Bach On Bach". Videoja Bach.

 

Për fëmijët: video Bach me muzikë Bach plus kotele.

 


 

20 fëmijë Bach - 4 kompozitorë të njohur

 

Johann Sebastian Bach ishte më i riu nga tetë vëllezërit e motrat. Por katër vëllezërit e motrat vdiqën herët. Bach kishte 20 fëmijë. 7 fëmijë me gruan e tij të parë, 13 fëmijë me gruan e tij të dytë.

 

Fëmija numër 2 i fëmijëve të Johann Sebastian Bach: Djali i parë i famshëm i Bach: Wilhelm Friedemann Bach.

 

Fëmija numër 5 i fëmijëve të Johann Sebastian Bach. Djali i dytë i famshëm Bach: Carl Philipp Emanuel Bach

 

Number 16 of the children of Johann Sebastian Bach. The third famous Bach son: Johann Christoph Friedrich Bach

 

Numri 18 i fëmijëve të Johann Sebastian Bach. Djali i katërt i famshëm Bach: Johann Christian Bach

 


 

Bach Choirs, Bach Orchestras, Bach Shoqëritë në mbarë botën

 

Sa koraj Bach, Bach orkestra dhe shoqëritë Bach ekzistojnë në tokë? Numri është 222. Absolutisht saktësisht. Sot. dhe ky kapitull është ndërkombëtar. Nëse mund t'i lexoni numrat, mund t'i vizitoni këto faqe. Duke filluar me korin Bach dhe orkestrën Bach në Amsterdam, Holandë në Zyrcher Bach Choir në Zvicër. A njihni edhe një kor të Bach, një orkestër Bach ose një shoqëri Bach, e cila nuk është në listë sot? Ju lutem më dërgoni një mail. Me një klik këtu ju merrni drejtpërdrejt të gjitha ato korce Bach, orkestra Bach dhe shoqëritë Bach. Saktësisht? Ndonjëherë ka pak më shumë, ndonjëherë ka pak më pak.

 


 

Jean-Sébastien, Juan ose vetëm Johann Sebastian Bach

 

Një mjeshtër, një muzikant. Pothuajse në të gjithë botën, kjo tingëllon e ngjashme, kur shqipton emrin e tij. Por për disa, kjo është një sfidë. Me shqiptimin. Për shembull, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Plus në Mbretërinë e Bashkuar. Atje duhet të keni probleme me këto katër letra. Gjuha nuk është përdorur për të. Por në Kinë kjo tingëllon njësoj si në Thuringia, Gjermani. Në Francë ata shpejt relabelled atë: atje emri i tij është Jean-Sébastien Bach. Dhe për shkak se ata ishin krijues, ata madje shtuan një dash midis Jean dhe Sébastien. Në Spanjë dhe në Portugali Johann është Juan çdo herë pas here. Në Shqipëri është e veçantë. Atje ata shkruajnë Bach vetëm Bah. Pra, kjo tingëllon si Bach, kur ata lexojnë Bah. Sa e zgjuar. Në Rusi ata shkruajnë Thomas Cantor Бах. Në Greqi ai është Μπαχ. Si e shkruani kompozitorin në kinezisht, në gjuhën koreane, në hebraisht, në arabisht, në vietnamez dhe në japonisht, është ajo që mund të kuptoni me një klikim në lidhjen e veçantë. Është: gjithmonë vija e parë në këtë faqe.

 

Johann Sebastian Bach në rusisht.

 

Vula e Johann Sebastian Bach.

 

The signature of Johann Sebastian Bach.

 

Varrin e Johann Sebastian Bach.

 


 

33 Copa Master (... për herë të parë)

 

33 pjesë master në 333 sekonda. Çfarë turpi. Çfarë argëtimi.

 


 

Ndërkombëtare Johann Sebastian Bach Dreamteam

 

 

Në fund të faqeve ndërkombëtare në kinezisht, rusisht dhe ukrainisht ju mund të kontrolloni se si imazhi juaj dhe jeta e shkurtër do të duken sikur ju ndihmoni të transalte në një version të përsosur të langiage tuaj nënë: Kliko këtu, pastaj shkoni poshtë. Ose klikoni here dhe takoni ekipin e plotë.

 

Faleminderit për vizitën tuaj dhe ne shpresojmë që ju të keni fun, edhe nëse përkthimi ishte një katastrofë. Mund të jetë, ju pëlqeu aq shumë sa që mund ta bindni profesorin ose mësuesin tuaj që të ndihmojë me një vullnetar (... përmes pultit universitar), i cili do të ndihmonte përkthimin e këtyre dy faqeve në një cilësi që Johann Sebastian Bach do të kishte dashur? Faleminderit edhe për këtë.

Hi nga Gjermania, Renate dhe Peter në misionin e tyre Bach.

 


 

Page 2 (Biography)      –       Bach on Bach     –     Top

 

Druckversion | Sitemap
© Bach über Bach